Rondreizen door Schotland; cultuur & natuur

Oh Schotland. Met je cultuur, met je wilde dieren, met je mooie landschappen. Tja, menig reiziger die een bezoek heeft gebracht aan het prachtige Schotland, zul je tot vervelends aan toe horen mijmeren over de schoonheid, grootsheid en intensiteit van Schotland. Je vindt er van alles en nog wat. Van festival tot whiskey, van toeristische stekjes tot ruige en uiterst stille natuurgebieden. Oh Schotland.

Rondreizen met het rugzakje

Schotland is een uitermate goede stek wanneer je van plan bent rond te trekken met je rugzakje. Zo verplaats je je met gemak van hot naar her, middels liften of het openbaar vervoer. Maar een camper is wellicht nog toffer. Waarom je je moet verplaatsen? Er is zoveel te zien. Ga je naar Schotland, kies dan voor een rondreis. Pin jezelf niet vast op een vaste plek: daar ga je spijt van krijgen. Schotland is op z’n mooist wanneer je van alles een beetje kan proeven. Maar niet teveel whiskey. Want dan kom je nergens.

Must-see

De kenner van Schotland, de fantaserende liefhebber of de ervaren rondtrekker zullen het unaniem met elkaar eens zijn. Ben je in Schotland? Bezoek het monster van Loch Ness. Oké, de kans dat je het beest zelf zult zien is nihil, maar oh, Schotland – wat is het landschap prachtig. Een geweldig mooi meer – hoe kan het anders, ‘Loch Ness’ genaamd – en een wonderschoon, bosrijk gebied omliggend. Uiterst mysterieus en indrukwekkend. Ook Edinburgh Castle is meer dan de moeite waard. Dit bijzondere kasteel staat er best al even – over de 800 jaar, om precies te zijn – en is één van de meest populaire toeristische trekpleisters in Schotland. Helaas zul je moeten dealen met de drukte. Dat krijg je, met toeristen. Wil je genieten van de schoonheid en rust van de natuur? Ga naar Isle of Skye en zoek een stil plekje op. Werkelijk waar adembenemend.